Available languages: SA   BG   CAT   CZ   NL   FR   GE
DE   IT   LT   NO   PT   RO   ES   UK

Echipele de răspuns la incidente sunt internationale

Echipele de răspuns la incidente de securitate există în toată lumea pentru a ajuta utilizatorii să reacţioneze la atacurile îndreptate asupra echipamentelor IT, indiferent de tehnologia utilizată sau din ce organizaţie face parte utilizatorul respectiv. Multe organizaţii au echipe interne de răspuns la incidente al căror scop este tratarea incidentelor din punctul de vedere al instituţiei respective pentru a proteja utilizatorii și / sau clienţii săi. Guvernele naţionale organizează echipe de răspuns la incidente de securitate la nivel de ţară, pentru a contracara atacuri masive și specializate asupra cetăţenilor, a companiilor și a infrastructurilor de importanţă naţională - unele dintre acestea critice pentru o bună existenţă și funcţionare a societăţii. Două exemple de astfel de atacuri sunt atacurile de tip distribuit asupra serviciilor (Distributed Denial of Service - DDoS) și atacurile de tip "phishing".

TI susține colaborarea echipelor de răspuns

Serviciul Trusted-Introducer a fost înfiinţat în Europa în anul 2000 pentru a facilita colaborarea între astfel de echipe de răspuns și, prin urmare, pentru a crește nivelul de securitate prin răspunsul mai rapid la atacurile în desfășurare și a ameninţărilor de tip nou. TI asigură o bază de încredere, cu servicii adiţionale specializate pentru toate echipele de răspuns la incidente de securitate. De asemenea, TI administrează o bază de date cu informaţii despre astfel de echipe existente și oferă o imagine de ansamblu actualizată asupra nivelului lor demonstrat de maturitate și abilitate. Pentru garantarea acestor informaţii a fost conceput un mecanism de acreditare și certificare bazat pe cele mai bune practici dezvoltate și testate de-a lungul timpului în cadrul aceleași comunităţi TI.

Cum găsiți echipa dumneavoastră de răspuns ?

Pentru îndeplinirea obiectivelor sale, TI asigură tuturor utilizatorilor săi accesul gratuit la o bază de date cu echipele de răspuns. Această bază de date conţine informaţii despre toate echipele de răspuns cunoscute și înregistrate care sunt acceptate de comunitatea TI. Puteţi căuta în această bază de date echipa sau echipele adecvate în funcţie de tipul echipei, ţara unde activează și statutul în cadrul TI.

Nu toate echipele enumerate în baza de date TI sunt obligate să ofere sau să actualizeze informaţiile de contact, această obligaţie o au doar echipele mature care sunt acreditate sau certificate. Prin urmare, TI apreciază foarte mult orice actualizare sau indicaţie care asigură o informare mai bună. În cazul în care găsiţi informaţii care nu mai sunt de actualitate vă rugăm să ne contactați.

Cum deveniți membru al comunității TI ?

Dacă reprezentaţi o echipă de răspuns la incidente de securitate înregistrată în baza de date TI, sunteţi binevenit să furnizaţi cele mai noi informaţii despre echipa dumneavoastră.

Dacă faceţi parte dintr-o echipă care nu este înregistrată în baza de date TI, vă recomandăm să faceţi demersurile necesare pentru a vă înregistra în această bază de date. Informaţii adiţionale despre acest proces sunt disponibile numai în limba engleză, pentru că limba engleză este general acceptată ca limbă standard de toate echipele de răspuns care lucrează în comunitatea internaţională, atât în Europa cât şi în întreaga lume.

Dacă aveţi nevoie de alte informaţii despre echipele de răspuns, cooperarea acestora sau cum să participaţi la provocarea la care participăm cu toţii pentru a asigura securitatea cetăţenilor, a companiilor, clienţilor, pacienţilor, colegilor, infrastructurilor critice etc. nu ezitaţi să ne contactaţi la adresa ti@trusted-introducer.org